Nytt år - nye muligheter

Jeg lovet medlemmene av Gründerklubben "12 Reasons Why I Love Estonia" (5 min. lesning) og den kan lastes ned her (Dropbox). Brukte et nytt verktøy kalt Designrr som gjorde at jeg kunne lage denne "boken" på under 30 minutter.

Her er noen av mine personlige høydepunkter i 2016 (8 av totalt 44):

  • Var hovednyheten på Nettavisen i februar med følgende utsagn vedr. gjestelisten til den årlige middagen til Norges Bank; Gjestelisten ser ut som en innkalling til årsmøtet i «Gutteklubben grei» på 80-tallet. Les mer.
  • Ble enige med Techstars om kurering av Angel Investor Startup Digest 4. mars.
  • Etablerte Borgunn Forlag 5. mars.
  • Var en uke i Medellin, Colombia som delegate på GEC2016.
  • Var deltaker på kongen og dronningens besøk i Italia og Finland dette året og deltok også på flere Seed Forum.
  • Dro til New York for å jobbe med "Safyy" (tidligere Mama) og jobber der gjennom sommeren sammen med hovedinvestor for å sette opp første seedrunde, lokalt datterselskap og partnerstruktur.
  • Deltok på Tech Crunch Disrupt i NY 9. mai og Global Entrepreneurship Summit i Palo Alto 22. - 24. juni.
  • Holdt foredrag på Wolves Summit 25. oktober.

Fem i uken:

Få med deg hva som skjer på Gründerklubben hver dag på NyheterMarkedsplassen og Hovedsiden.

Dette imponerte gründertoppene i 2016

DN har i nyttårsuken stilt en rekke norske gründere og investorer spørsmål om teknologi og fremtiden. Opera-topper, etablerte giganter og dagligvarehandel på nett trekkes frem. Dn.no, Stian Øvrebø Johannessen og Jonas Blich Bakken

Ukens Norden: Hur bra som helst! Sverige så hett i 2016 at noen mener at det er for hett

Den svenske tech- og startupbransjen ser ikke ut til å lide av noen mangel på penger. Nyhetssiten Breakit har sammenstilt alle fundingrunder i svenske startups og techselskaper i løpet av 2016. Det ble en imponerende liste. Sfiter, Jørgen Skjelsbæk.

Statsminister Erna Solbergs nyttårstale

- Vi er på rett kurs, selv om mye gjenstår. I fremtiden kommer vi til å trenge enda flere nye, private bedrifter. La oss bruke det nye året til å heie fram de som skaper de nye jobbene. I Norge skal det både være lov å feile og lov å lykkes, sa Erna Solberg. Nettavisen.no/NTB.

Shifters tech-kavalkade: 2016 har vært et fyrverkeri!

Vi i Shifter startet opp i mai, fordi vi mente det trengtes et eget nyhetsnettsted for alle de som skal bidra til at norsk økonomi får flere ben å stå på. Det har ikke vært vanskelig å finne noe å skrive om, viser vår første «årskavalkade». Shifter, Per-Ivar Nikolaisen.

Fjordlaks-gründer hadde mange beilere på døra

For meg var det viktig at Fjordlaks Aqua ble solgt lokalt, sier Anders Pedersen. Etter milliardsalget har Pedersen-familien blitt tredje største aksjonær i Sparebanken Møre. Men aksjer i offshorerederier holder de seg unna. Sysla, Kristin Vidhammer (Nett.no)

Uken på Gründerklubben:

Antall medlemmer på klubben er i dag 8028

Det ble en rolig jul på klubben og jeg trakk også ut "pluggen" hele romjulen. Skulle egentlig sende ut en romjulsbrev, men utsatte dette helt til i dag:). Deilig med litt ferie.

Anbefaler denne boka til alle, sa Jonathan Hall og henviste til "The Lean Startup" av Eric Ries. Trodde alle hadde lest denne, men slik er det neppe med over 20 likes. 

Noen som har erfaringer med det jeg vil kalle mini investorer eller mirolån til mindre bedrifter for å utvikle driften til neste "nivå", spurte Håvard Nordgård. 

Jeg ser etter en bedrift som kan hjelpe meg å pakke+sende ut boken min "Bedre Nettverking på 1-2-3", til dem som bestiller den, og jeg tror Edgar Valdmanis fikk hjelp. 

Fra 1. januar settes selskapsskatten ned til 24 %. Det er det verdt å merke seg, sa Chul Christian Aamodt. Det støttes, men den må videre ned.

Ha en fin uke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits