Ukens gründernyheter #23/17

Big Idea - Concept
Foto: AdobeStock - Lisensiert av Berg Moe

Gründerklubben vokser nå med 7,9 % i måneden og det kalles jo på stammespråket for eksponentiell vekst. Det er gøy og gir motivasjon når vi nå jobber med å ferdigstille nettstedet for klubben. Fokus blir også fremover å være den ledende support kanalen for norske gründere og vi gleder oss til å ta det hele til neste nivå.

Denne uken har vi laget et nytt avsnitt her i nyhetsbrevet som vi har kalt for "Ukens gründertips". Vi jobber med å finne ut hva vi skal vektlegge og fokusere på og vil gjerne ha tilbakemelding og innspill.

Fem i uken

Slik er avtalen om revidert budsjett

- Selvstendig næringsdrivende får rett til mer sykepenger etter budsjettenigheten på stortinget (les mer).

Uber truer med å trekke seg ut av Norge

- I verste fall kan konsekvensen av prosessen som nå foregår bli at Uber må vurdere sin tilstedeværelse i Norge, sa Ubers Norge-sjef Carl Edvard Endresen på en pressekonferanse onsdag formiddag (les mer).

Dressmann-arving investerer 150 millioner sammen med Tharald Nustad

- Jeg tror det er ekstremt viktig at store familiekonsern er med på å forstå hva som skjer av endringer. Alle familiebedrifter bør følge med på teknologiutviklingen, for det vil påvirke også dem, sier Tharald Nustad (les mer).

Kahoot vil slippe selskaper inn i klasserommet

- Kahoot har nådd 50 millioner aktive brukere i måneden. Og nå tror selskapet det vet hvordan det skal tjene penger på det hyperpopulære quiz-spillet (les mer).

Nye bedrifter skapar 60.000 arbeidsplassar i året, hevda han

- I Detektor skal NRK faktasjekke politikernes påstander. Nå har de sjekket Terje Breiviks påstander fremsatt i politisk kvarter 15. mai (les mer).

Uken på Gründerklubben

Antall medlemmer på klubben er i dag 13 309 (310 nye denne uken).

- Hva skal til for å leie i stedet for å eie utstyr som bare brukes av og til, spurte Åsgeir Helland. Forbruket øker, så vi spurte folk på gata i hele fjor og med svarene vi fikk har vi lansert www.tooler.no.

- Jeg lager en Uber-konkurrent som er like ved lanseringspunktet, og jeg sikler etter litt konstruktiv kritikk, sa Emil Aways i Ride.pm.

- Når man ser hvor morsomt folk har det med VR så lurer jeg på om noen her inne jobber med vr i større eller mindre prosjekter, spurte Kristian Åsheim og viste til video fra House of Nerds.

- Vi er helt i hundre for at vi nå lanserer den nye eventkalenderen til The Hub, sa Linn Therese.

- Har delt noen tanker om det å være gründer på DNB Community NXT, opplyste Ivar Hauge Line.

Ukens gründertips

Fristen for skattefri omdanning fra ENK til AS er 1. juli. Når du endrer selskapsform innebærer det at du overdrar virksomheten til et nytt skattesubjekt. Dette vil i utgangspunktet føre til at eventuelle gevinster på selskapets eiendeler beskattes, men fordi man ikke ønsker å legge hindringer i veien for hensiktsmessige omdannelser åpner altså skatteloven for at det kan gjøres skattefritt.

Merk igjen at det kun er hensiktsmessig med omdanning dersom du har eiendeler i enkeltpersonforetaket du ønsker å få med deg inn i aksjeselskapet skattefritt. Har du ikke eiendeler av betydning kan det være like greit å bare starte et nytt aksjeselskap og begynne å drive fra det. Kilde: DNB Feed.

Ukens podcast: MediaPuls #163

Digitale kanaler vil utligne forskjellene mellom store og små. MediaPuls er et program av og med Marius Karlsen og Hans-Petter Nygård-Hansen, som kommer ut to ganger i uken. MediaPuls tar pulsen på digitale og sosiale medier.

Ukens sponsor er Kontohjelp

Kontohjelp er et flott verktøy for deg som bruker Fiken eller andre systemer til å føre regnskap selv. Sjekk ut tilbudet på Kontohjelp på https://kontohjelp.no/kampanje


Ukens Gründernyheter er kurert av Berg Moe, bm@bergmoe.com

Du finner meg på LinkedIn og Idea Gardener Berg Moe på Facebook. Blogger på BergMoe.com og Nettavisen. Twittrer på @berg_moe og Angel Investor News og signer gjerne opp for mitt engelske nyhetsbrev som jeg sender ut til 5500+ følgere en til to ganger i måneden. Kurerer og send ut hver fredag "Angel Investor Startup Digest" som har mer enn 8 700 abonnenter.

Hva er Gründerklubben?

Dette er en gruppe for gründere ? av gründere, men også åpen for andre som jobber for at Norge skal bli verdens mest innovative land og at nye industrier og arbeidsplasser skal skapes.

Her deler vi tips, relevante nyheter, viktige milepæler fra gründerreisen eller spørsmål som er relevante. Mer på https://www.facebook.com/groups/grunderklubben

Få med deg hva som skjer på Gründerklubben hver dag på NyheterMarkedsplassenog Hovedsiden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits