Jeg hopper til Venstre

Noen ganger må man ta modige beslutninger. Jeg har derfor gått ut på Gründerklubben (15 000+ medlemmer) og gitt min støtte til Venstre og Trine Skei Grande. Nå handler det rett og slett om å vinne et valg for norske gründere. 

Bakgrunn for min besluttning:

De som kjenner meg godt vet at jeg for noen år siden var aktiv i Vestre Aker Frp. De som kjenner meg enda bedre vet at jeg har en fortid som en av norges yngste fagforeningsledere i LO, styremedlem i Finnmark AUF, leder av Loppa AOF og deretter aktiv i Arbeiderpartiet i Loppa og senere i Overhalla kommune.

Den populære versjonen er at jeg har ligget i samme sovepose som Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, og det er ikke faktisk ikke så langt unna sannheten.

Exit Arbeiderpartiet 2017:

Jeg var i sjokk da Jonas Gard Støre ikke ville besøke Gobi på deres åpningsfest på grunn av at man var redd for at gründerbedriften jobbet for mye. Støre har i ettertid bekreftet at det var de Gobi-ansattes arbeids- og boforhold som gjorde at han bestemte seg for ikke å dra.

Jeg bodde selv hos selskapet noen døgn på en madrass i Palo Alto noen måneder i forveien før de flyttet tilbake til Norge. Det var ikke noe å si på arbeidsforholdene. Flott stemning, god mat, basseng i hagen, stor grad av fleksibilitet i forhold til arbeidstid og en "happy gjeng" var min konklusjon. De har utviklet en gruppe app som i realiteten er en konkurrent til Amerikanske SnapChat. 

Når Støre tok dette valget signaliserte han samtidig at han ikke har skjønt hva som skal til for å bygge landet fremover. Det var "game over" for meg i forhold til Arbeiderpartiet. 

Mellomfasen i tenketanken: 

Nå har jeg i noen år valgt å være "partipolitisk uavhengig", som strengt tatt betyr at man forsøker å forholde seg nøytral og holde mest mulig kjeft. I forhold til dette Stortingsvalget har jeg stort sett vært observatør. Jeg har sett hvordan påvirkningen av velgermassen i kjent stil har skjedd i NRK,s valgsendinger og i kommentarfeltene til VG og Nettavisen.

Alle partiene har bommet på sosiale medier (som alle spådde skulle avgjøre valget) og kjørt "reklameplakat" strategien. Her bør det være en del rådgivere som får sparken etter valget.

Sosiale medier handler i all hovedsak om dialog. Det er her de store mulighetene ligger. Min frustrasjon i forhold til dette gjorde at jeg bare måtte "sprenge ballongen" og gi mine gode venner i Frp og Arbeiderpartiet noe å tenke på. Jeg håper de i historiens lys tilgir meg for at jeg hoppet til sengs med Trine.  

Hvorfor Venstre:

Jeg er overbevist om at hvis Venstre forblir under sperregrensen kan Erna velfortjent bestille billett til en øy uten mobildekning og legge seg helt flat på solsengen. Det blir ikke noen "blå-grønn" eller "blå-blå" regjering.

Venstre har som et støtteparti til regjeringen i inneværende periode fått gjennomslag for viktige saker for oss som er opptatt av gründerpolitikk;

  • Skatteincentiver til investorer
  • Opsjonsordning for startups
  • Forbedring av sykelønnsordningen for enkeltmannsforetak

Regjeringen i tillegg en lang liste av tiltak som er gjennomført i perioden som etablering av flere såkornfond, økt satsing på forskning og utdanning, økte bevilgninger til miljøtiltak osv. Jeg orker ikke ramse opp dette nå på tampen av valgkampen, da vi nå har fått bombardert ørene med dette budskapet i over en måned. 

Jeg synes at den sittende regjeringen på mange måter er i startblokken på noe stort og burde få mulighet til å ta en periode til. Ikke minst gjelder det utformingen av en politikk for å stimulere til etablering av fremtidens bedrifter, innovasjon og nye arbeidsplasser.

Godt valg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits