hits

Gründerklubben har innledet dialog med Venstre

Ukens gründernyheter #40/17 - Moods of Norway jakter varig løsning

Jeg ble ikke spesielt overasket over at Moods of Norway overtok konkursboet og det skal bli spennende å følge dette videre. En ting som er sikkert er at dette blir en tøff reise på flere nivåer, men vi heier på gutta. Kanskje det er på tide å rekruttere noen damer inn i ledelsen? Det er ingen tvil om at selskapet trenger en vitamininnsprøytning spesielt i den krevende fasen man er i nå. Selv mener jeg at Moods of Norway med fordel kan videreutvikles som plattform for norske design, der man bytter ut traktorer med høy kvalitet og spennende søm fra alle de talentene vi har i dette landet.

Gründerklubben har innledet dialog med Venstre

Gründerklubben ved undertegnede og Trine Øfsti Bråten har innledet en direkte dialog med Venstre som vil ha innspill på konkrete saker i forbindelse med forhandlingene som pågår. Mange av de sakene som har vært fremmet på gruppen er overlevert og vil bli diskutert videre.

Fem i uken

Moods of Norway jakter varig løsning

Moods of Norway jakter varig løsning

- Innmaten er kjøpt opp, men videre drift av klesmerket er fortsatt i det blå. Nå tar vi en fot i bakken, to steg tilbake, og så tar vi det derfra, sier styreleder Jan Egil Flo (les mer). Se også video på siden til DN.

Misforstått om private barnehager

- Enkel logikk forsvinner bak ideologiske skylapper i kampen mot private drivere av barnehager og søppeltømming, sier Gunnar Stavrum på sin blogg (les mer).

Går fra Schibsted til investeringsselskapet New Mark

- Nyansatte Andreas H.F. Olsen i New Mark skal finne nye oppstartsselskaper å investere i. Investeringsselskapet New Mark har gått under radaren for de fleste, men har likevel rukket å investere over 100 milllioner kroner i diverse startups (les mer).

Ukens gründercase: Collect Up

- Stavanger selskapet vil redde lokalt forretningsliv med mobilapp (les mer).

Sandefjord satser på norsk AI-teknologi

- Boost.ai er i gang med å robotisere norske kommuner. Først ut er et prøveprosjekt med Sandefjord kommune. Så kan det gå slag i slag. Målsetningen er å ha alle norske kommuner på kundelisten i årene som kommer (les mer).

Uken på Gründerklubben

Antall medlemmer på klubben er i dag 16 517 (160 nye denne uken).

- Hvis du har online-kurs eller planlegger å starte med det, bør du lese dette, da du kan gå på en økonomisk smell! Nå går vi til aksjon for å få reglene endret, sa Inger Lise Sæter Kontochristos og viste til diskusjonen om hvorvidt online-kurs skal pålegges merverdiavgift eller ikke (les mer). Dette er en sak som Gründerklubben kommer til å se nærmere på.

- Vi sitter her på TheFactory (Oslo) og jobber for fullt med oppstartsbedriften vår Indexo AS. Vi skal utvikle en tjeneste som gjør det tryggere og enklere å administrere virksomhetens driftskostnader, samt redusere kostnader (B2B). Vi ønsker derfor å komme i kontakt med så mange som mulig for å få tilbakemelding på våre hypoteser og idéer. Derfor setter vi utrolig stor pris på din hjelp. Delta i spørreundersøkelse her.

- Noen tips om hvor man finner dyktige provisjons selgere, spurte Aleksander Skårdal Andersen og fikk 17 svar (les mer).

Ukens gründertips - Podcast

SOS - Vi er påvirket

- Vi har gått på en gull-smell! Vi har latt oss påvirke av Camilla Pihl som nylig lanserte ny hudpleieserie. Vi har hamstret produktene, men hvorfor er det sånn? Hvorfor blir vi fristet til å kjøpe ting vi kanskje egentlig ikke trenger (les mer)?

Ukens sponsor er Pro ISP

Gründerklubben har inngått en partneravtale med PRO ISP. Medlemmene får 20% på valgfritt webhotell ved bestilling (gjelder første år). Rabattkode ligger på Gründerklubben.

PRO ISP tilbyr webhotell, domene, virtuell server, SSL sertifikat, Hosted Exchange og nettsidebygger. Fokus er på automatisering av tjenester og sørger for at du som kunde skal kunne gjøre de fleste endringer på egenhånd. De er tilgjengelige for medlemmene både på telefon, chat og epost.

- - - 

Ukens Gründernyheter er kurert av Berg Moe, berg@entrahouse.com.

Du finner meg på LinkedIn og Idea Gardener Berg Moe på Facebook. Blogger på BergMoe.com og Nettavisen. Twittrer på @berg_moe og Angel Investor News og signer gjerne opp for mitt engelske nyhetsbrev som jeg sender ut til 5600+ følgere en til to ganger i måneden. Kurerer og send ut hver fredag "Angel Investor Startup Digest" som har mer enn 8 800 abonnenter.

Hva er Gründerklubben?

Dette er en gruppe for gründere ? av gründere, men også åpen for andre som jobber for at Norge skal bli verdens mest innovative land og at nye industrier og arbeidsplasser skal skapes.

Her deler vi tips, relevante nyheter, viktige milepæler fra gründerreisen eller spørsmål som er relevante. Mer påhttps://www.facebook.com/groups/grunderklubben

Få med deg hva som skjer på Gründerklubben hver dag på NyheterMarkedsplassenHovedsiden ogLandsmøtet (side for Foreningen Gründerklubben under stiftelse).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar